Szukaj na tym blogu

sobota, 13 listopada 2010

KARKÓWKA W JAJECZNEJ MARYNACIE

Przepis pochodzi od mojej mamy. Karkówka wychodzi aromatyczna i bardzo soczysta. Polecam!!!

Składniki
Karkówka pokrojona w plastry 1,5 kg

Marynata
4 jajka
2 łyżki Vegety
1 łyżka pieprzu naturalnego
2 łyżeczki słodkiej papryki
2 łyżki magii
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2-4 łyżki oleju
2-4 łyżki majonezu.

Sposób przygotowania
Składniki marynaty wymieszać w naczyniu, w którym będziemy marynować. Mięso włożyć do marynaty i zostawić na całą noc w lodówce. Obsmażyć z obu stron na złoty kolor, przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać pozostałą marynatą i piec w 180 stopniach przez 1 godzinę.

2 komentarze: