Szukaj na tym blogu

niedziela, 20 marca 2011

KIESZONKI SCHABOWE Z SEREM I JABŁKIEM

Składniki
Schab 1kg
jabłko
ser żółty 10-15dkg
sok jabłkowy
sól, pieprz
jajko i bułka do panierki 
olej do smażenia
biały sos do pieczeni (może być Knorr)


Sposób wykonania
Schab kroimy na plasterki tworząc kieszonki (najpierw nacinamy plasterek nie przecinając do końca, drugi plaster odcinamy), delikatnie tłuczemy tłuczkiem. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, ser kroimy w kostkę lub tarkujemy. Mięsno posypujemy pieprzem i solą. Do kieszonek wkładamy ser i jabłko i spinamy wykałaczką. Kieszonki panierujemy i smażymy na złoto na patelni.  Usmażone kieszonki przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sokiem jabłkowym i pieczemy ok 40 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. 10 min przed zakończeniem pieczenia sok zagęszczamy białym sosem do pieczeni. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz